Майбутнє, яке починається сьогодні

2018-12-12

/Files/images/20181211_151927.jpg

Сьогодні уявити життя без комп'ютера, Інтернету, цифрових технологій практично неможливо. Інтерактивність, мультимедійність, мобільність є незамінними новаціями сучасної освіти.

Урок, організований на основі комп’ютерних технологій, виглядає майже так само, як і традиційний, але лише з однією різницею, що замість дошки – екран з проекцією, крейди – сенсорний дотик з миттєвою побудовою фігури, переміщенням у просторі та часі, написанні тексту «від руки», а замість зошитів і підручників – ПК, ноутбук, планшет, смартфон…

Цифрові технології стають повноцінними навчальними інструментами, які дозволяють учителеві та учневі створити власний навчальний простір: он-лайн кабінет, віртуальну дошку, робочий зошит, електронну книгу, інтерактивну вправу, сховище матеріалів.

6 грудня 2018 року у НВК відбулося відкриття інноваційного навчально-тренінгового кабінету за участю очільників району та області.

Кабінет інформатики у новому діловому стилі повністю змінив освітнє середовище школярів: вони стали більш зосередженими, повні очікувань та сподівань.

Робоче місце для кожного учня презентоване планшетом. У перші дні знайомства в школярів виникло здивування, яке згодом переросло в серйозну гру. Техніка зробила їм «виклик»: маємо ноутбук (малий, сучасний, стильний), який трансформується у планшет (великий, особистий, з сенсорним керуванням).

Новацією кабінету є інтерактивна панель - це поєднання роботи в одному місці інтерактивної (мультимедійної) дошки, персонального комп’ютера з можливістю вільного керування та зручними засобами комунікації.

Сучасний цифровий світ - це постійне подолання бар’єру невідомого, активне впровадження нового, креативний спосіб дій, мислення, світосприйняття.

Кiлькiсть переглядiв: 189